28.10.2016, 21:33

У Маріуполі затримали "тріо" розбійників, що заради наживи ледь не вбили пенсіонерку

Марина Началова | Все новости автора

Увірвавшись вночі до дому 75-річної жінки, троє зловмисників винесли старовинну ікону, золото, мобільний телефон і 15 тисяч гривень. А щоб старенька не завадила планам, один із нападників приставив до її шиї ніж. Наразі злочинне «тріо» затримано, основну частину речових доказів вилучено.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на прес-службу ГУ НП Донецької області.<

Повідомлення про те, що в Лівобережному районі вчинено цинічний злочин, надійшло до поліції від родича потерпілої. Близько опівночі невідомі розбили скло, потрапили до житлового будинку, та, погрожуючи власниці холодною зброєю, викрали майно і гроші.

Поліцейські розгорнули комплекс оперативних дій: ретельно обстеживши місце вчинення злочину та опрацювавши його навколишню територію, правоохоронці перевірили місця можливого збуту викраденого та особи усіх мешканців Лівобережжя, що притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. За два тижні відпрацювань за правопорушенням було встановлено причетність двох товаришів з Вінничини 19 та 27 років, які приїхали до прифронтового Маріуполя в гості, та місцевого мешканця.

Їх було затримано та доставлено до Лівобережного відділення поліції. Чоловіки пояснили, що ідея збагачення належить маріупольцю, який раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі за умисне вбивство. Звільнившись, чоловік займався скупкою цінних речей та антиквару, які потім збував своєму знайомому. Одного дня, обходячи мешканців приватного сектору у пошуках цінностей, він завітав в гості до своєї жертви, але жінка відмовилася продати йому щось зі свого майна. Саме тоді зловмисник і примітив ікону, яка з першого погляду нагадувала старовинну та виконану вручну. Розповівши про знахідку друзям та розробивши план, друзі вдруге прийшли в будинок вночі вже озброєні.

Наступного дня ікону «тріо» продали майже за 4 тисячі гривень, як і викрадені золоті сережки, за які вдалося виручити ще кілька тисяч. Загалом трохи більше 20 тисяч гривень злочинці витратили на власні потреби.

Наразі зловмисники дають свідчення. Усі предмети, крім мобільного телефону, вилучено. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 «Розбій, поєднаний з проникненням в житло» Кримінального кодексу України, за що передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги новостей: