15.11.2016, 17:57

Кіберполіція припинила роботу найбільшого онлайн-кінотеатру в Україні

Марина Началова | Все новости автора

За час своєї роботи нелегальний «онлайн-кінотеатр» завдав правовласникам збитків на кілька мільйонів гривень. Аудиторія сайтів сягала мільйона користувачів. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення авторського і суміжних прав.

Новину передає Час Пік з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції України.<

До Департаменту кіберполіції Національної поліції України звернулись правовласники-учасники Американської асоціації кінокомпаній (Motion Picture Association of America) та ряд українських правовласників, щодо порушення авторських та суміжних прав одним із веб-ресурсів.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження, у межах якого, оперативники Департаменту кіберполіції припинили діяльність групи піратських онлайн-кінотеатрів. Вже вилучено обладнання, яке використовувалось для організації діяльності їх технічної інфраструктури. Проведено санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях, дата-центрах, помешканнях фігурантів кримінального провадження та зібрано додаткові докази протиправної діяльності веб-ресурсів.

Поліція встановила: до створення ресурсу були причетні близько 19-ти осіб. Саме вони адміністрували, підтримували та наповнювали сайт. Проведені експертизи підтвердили збитки правовласникам у розмірі близько 5 мільйонів гривень.

Окремо ідентифіковані іноземні (зокрема, «офшорні») та низка українських компаній. Через їх рахунки здійснювалася легалізація коштів, отриманих в результаті незаконної діяльності ресурсів злочинної групи.

Розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України, триває. Разом з тим, з урахуванням специфіки роботи піратських ресурсів такої категорії, поліцією ведеться постійний моніторинг мережі Інтернет для виявлення фактів можливого відновлення роботи піратських сайтів.

Нагадаємо, що раніше, у результаті співпраці Департаменту кіберполіції України та американських правоохоронців вдалось припинити діяльність міжнародного торент-трекового ресурсу, що займав по популярності друге місце в світі.

Теги новостей: