13.07.2020, 14:48

Пожежа на Луганщині попередньо перекваліфікували в НС державного рівня

Луганская, лесные пожары

Масштабну пожежу в Луганській області, яка знищила близько 5 тисяч гектарів лісу та забрала життя п'ятьох людей, попередньо перекваліфікували в надзвичайну ситуацію державного рівня природного характеру.

Таке рішення прийняла регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБтаНС) на засіданні 13 липня, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як відзначили в Луганській обласній держадміністрації, остаточні висновки повинна зробити Експертна комісія ДСНС України.

Луганская, лесные пожары

Очільник області Сергій Гайдай заслухав доповіді про поточну ситуацію керівників усіх структур, задіяних у ліквідації лісової пожежі на території Сєверодонецького та Новоайдарського лісомисливських господарств Луганської області.

Як зазначив начальник ГУ ДСНС України в Луганській області Михайло Пшик, вже два дні космічна зйомка не показує "гарячих точок" на території пожежі.

Продовжують працювати на ліквідації наслідків стихійного лиха 40 одиниць спецтехніки. Зокрема, триває боротьба з тлінням звалища поблизу Сєвєродонецька. Там працює грунтомет, який створює навколо сміттєзвалища захисну смугу шириною 12 м.

Голова Новоайдарської райдержадміністрації Тетяна Новикова повідомила, з 76 облікованих постраждалих в результаті пожежі будинків, жоден з них не застрахований. Пожежею пошкоджені житлові будинки та господарські споруди в 41 домогосподарстві, знищено дощенту - 35 будинків у с. Смоляниново. Пошкоджено 15 і повністю зруйновано 49 будинків садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" Новоайдарського району.

Внаслідок надзвичайної ситуації постраждало 223 людини, з яких:

- зазнали матеріальних збитків 109 осіб;

- звернулися до швидкої медичної допомоги, лікарень м. Сєвєродонецька та смт Новоайдар з травмами, пов'язаними з дією уражених факторів надзвичайної ситуації, 114 осіб (з них 17 дітей).

Орієнтовний розмір збитків, завданих надзвичайною ситуацією, тільки від втрати лісових насаджень, становить понад 450 млн грн.

Ліквідація пожежі триває. Остаточний розмір збитків встановлюється.

Читайте новини регіону:

Поступове вимирання: Чисельність населення Луганщини значно скоротилася

Масштабні пожежі на Луганщині: космічне агентство показало фото з супутника