14.07.2020, 09:52

У Росії скасували обов'язкову 2-тижневу ізоляцію для в'їжджаючих в країну громадян

В РФ с 15 июля отменят обязательную двухнедельную изоляцию

У Росії для громадян, які в'їжджають в країну, скасують обов'язкову двотижневу ізоляцію. Нові правила в'їзду вступають в силу з 15 липня.

Для прибуваючих в РФ скасовується обов'язкова двотижнева самоізоляція. Відповідну постанову підписала глава Росспоживнагляду Анна Попова. Документ опублікований на інтернет-порталі правової інформації, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Постанова набуде чинності з 15 липня 2020.

Іноземні громадяни повинні надати при в'їзді до Росії документ російською або англійською мовами, який підтверджує негативний результат ПЛР-тесту на коронавірусну інфекцію, проведеного не раніше ніж за три дні до прибуття в Росію, і документи про наявність антитіл імуноглобуліну G (в разі їх наявності).

Якщо довідки не буде, то дослідження на COVID-19 доведеться пройти в перші три дні перебування в Росії. Аналіз буде платним.

Іноземним громадянам в разі погіршення самопочуття необхідно викликати додому лікаря, при позитивному результаті тесту - залишатися в ізоляції за місцем перебування, виключаючи контакти з незараженими особами або членами сім'ї.

Всім громадянам РФ, які прибули в рідну країну, потрібно за три дні з моменту приїзду зробити ПЛР-тест на коронавірус.

Читайте також: Обов'язковий карантин: Угорщина ввела 14-денну обсервацію для українських туристів