07.08.2020, 12:55

"Виженіть Геруса!": Зеленський відреагував на вимогу шахтарів

Марина Началова | Все новости автора
герус зеленский

Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію щодо звільнення голови комітету Верховної Ради з енергетики Андрія Геруса.

Петиція під назвою "Врятуйте вугільну галузь України, виженіть Геруса з енергетики!" на сайті президента нещодавно набрала більше 25 тисяч підписів, передає Час Пік.

Автор петиції від імені шахтарів України заявив, що у вугільній галузі настала катастрофа - підприємства в простої, вугілля нікому не потрібне, тисячі людей залишаються без роботи.

"Вугілля почало накопичуватися на складах ще півроку тому, коли дозволили імпорт російської електроенергії. Це дозволив уряд Гончарука, руками депутата Геруса. Через цих «професіоналів» Росія всю зиму скидала нам в країну свою електроенергію, щоб не зупиняти свої підприємства, щоб годувати своїх людей. А наші підприємства тепер не працюють, і ми залишаємось без шматка хліба. Шахти - банкрути, теплові станції - банкрути, атомні станції - банкрути", - говориться у тексті петиції.

Підписанти просять Зеленського вирішити проблеми в паливоенергетичній галузі та відправити у відставку голову енергетичного комітету парламенту Андрія Геруса.

У відповіді на петицію Зеленський зазначив, що питання обрання та відкликання голів комітетів парламенту врегульовано Законом України «Про комітети Верховної Ради України» від 4 квітня 1995 року № 116 і є повноваженнями парламенту.

"З огляду на викладене я звернувся до Прем’єр-міністра України з пропозицією розглянути петицію відповідно до компетенції, визначитися щодо відповідних заходів реагування та поінформувати про результати", - сказано у відповіді Зеленського.

Дивіться ще: "Хоче, але не може?": Савченко звернулася до Зеленського на фоні затонулого танкера "Делфі"

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>