10.08.2020, 08:01

Літак Лукашенко полетів з Білорусі до Туреччини

Самолет Лукашенко улетел из Беларуси в Турцию

З аеропорту в Мінську вилетів літак, який належить родині президента Білорусі Олександра Лукашенка. За інформацією авіаційної системи відстеження PlaneFinder точкою прибуття борту EW-301PJ позначено місто Бодрум на південно-заході Туреччини.

Поки немає даних про те, чи перебував на борту літака, який відлетів з Мінська, сам Олександр Лукашенко або члени його родини, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як повідомляє TJournal, формально бізнес-джет Bombardier Challenger 850 з бортовим номером EW-301PJ належить авіакомпанії Belavia, проте використовується для урядових потреб.

Маршрут літака був також зафіксований на сайті PlaneFinder, де вказується, що рейс EW-301PJ відбув в кінці дня, 9 серпня. Він прямував до міста Бодрум на південно-заході Туреччини.

За даними Telegram-каналу NEXTA, екіпаж лайнера був мобілізований, пілоти ночували в аеропорту, а борт №1 був готовий до відльоту протягом доби.

При цьому біля аеропорту в Мінську сапери перевірили всі прилеглі шляхопроводи. Уточнюється, що зазвичай це відбувається перед тим, як вилітає кудись президент Білорусі.

Маршрут движения самолета семьи Лукашенко

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з результатами екзит-полу, чинний президент Лукашенко обраний на черговий термін, за нього проголосували 79,7% виборців.

Після закриття виборчих дільниць в Мінську почалися зіткнення протестуючих з силовиками.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>