14.09.2020, 12:38

У Лисичанську встановлять відеокамери та реєстратори, які допоможуть моніторити ситуацію в режимі реального часу

В Лисичанске установят видеокамеры и регистраторы

У Лисичанську обговорили реалізацію проекту щодо громадської безпеки для жителів міста. У Лисичанську з'явиться більше камер відеоспостереження та обладнання, за допомогою якого можна буде безперервно моніторити ситуацію в режимі реального часу.

У військово-цивільної адміністрації р. Лисичанська 10 вересня відбувся круглий стіл з обговорення реалізації проекту "Підвищення рівня громадської безпеки для Лисичанської громади через впровадження (оновлення) міської програми профілактики злочинності, шляхом проведення публічного обговорення програми у форматі "Форуму взаємодії заради безпечного майбутнього" із використанням підходів партисипативного менеджменту", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ВЦА м. Лисичанськ.

Проект реалізується в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Королівства Нідерландів.

У заході взяли участь керівник ВЦА м. Лисичанська Олександр Заїка, співробітники ВЦА, міський голова Новодружеська Андрій Гайдуков, представники закладів культури та освіти, громадських організацій, правоохоронних органів, підприємці.

"Громадська організація "Східна варта" здобула грант на впровадження комплексної системи безпеки Лисичанської громади. Очікується, що в результаті реалізації проєкту серед мешканців підвищиться рівень громадської безпеки, зросте довіра між громадою та владними і безпековими органами, а також в громаді з’явиться механізм взаємодії всіх учасників та служб, відповідальних за безпеку міста. 

А також впровадиться комплексна, гнучка система безпеки нового покоління з використанням відеоспостереження, яка буде безупинно моніторити ситуацію в режимі реального часу, своєчасно, автоматично сповіщати про тривожні, загрозливі та надзвичайні події для їх запобігання або негайного усунення", - розповіла керівник проекту Ірина Нікульнікова.

Період реалізації проекту з 31 серпня по 31 грудня 2020 року. 

В рамках проекту у Лисичанську будуть встановлені 21 камера відеоспостереження, відео-реєстратори та необхідне обладнання, що розширить центр управління системи відеоспостереження міста.

"Паралельно буде організовано по три сесії з розробки програми "Безпечна громада" із залученням фасилітатора діалогу та Робочої групи для розробки (оновлення) міської програми профілактики злочинності на 2020-2023 роки.

З метою підвищення рівня громадської безпеки буде розповсюджена соціальна реклама (відеоролик) щодо безпечної поведінки та безпечних шляхів пересування для різних представників громади.

Крім того, будуть розроблені та надруковані статті "Пам’ятка поведінки для безпеки мешканців Лисичанська в разі загрози/факту вчинення злочину", - повідомляє прес-служба ВЦА Лисичанська.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик