29.09.2020, 16:29

У Лисичанську на місці демонтованого бюсту Ворошилова встановлять пам'ятник добровольцям АТО

Марина Началова | Все новости автора
лисичанск

У Лисичанську на перехресті вулиць Жовтнева та Красна на місці демонтованого бюсту Ворошилова буде встановлений пам'ятник добровольцям антитерористичної операції.

ВІдповідне розпорядження підписав 28 вересня керівник військово-цивільної адміністрації Лисичанська Олександр Заїка, розглянувши клопотання Громадської спілки «Луганська обласна спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО», передає Час Пік з посиланням на сайт ВЦА.

Документом погоджене встановлення пам’ятника добровольцям антитерористичної операції на перехресті вулиць Жовтнева та Красна міста Лисичанськ на місці раніше демонтованого бюсту К. Ворошилову, у відповідності із Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.

Громадській спілці «Луганська обласна спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО» дозволено спорудити на існуючій гранітній основі пам’ятник добровольцям АТО згідно наданої ескізної пропозиції, з додержанням вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Фінансування спорудження пам’ятника здійснюється за рахунок коштів Громадської спілки «Луганська обласна спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО» та благодійних внесків. Після спорудження пам’ятника забезпечення його збереження та утримання покладається на Громадську спілку «Луганська обласна спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Раніше керівник ВЦА Лисичанська підписав розпорядження про осінній призов: тих, хто ухиляється, будуть розшукувати.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик