25.10.2020, 15:28

Чума і туберкульоз: якими небезпечними хворобами може заразити людину улюблена домашня тварина

Ольга Романец | Все новости автора
домашние питомцы

Від тварин дуже легко можна заразитися безліччю небезпечних захворювань. Найпоширеніші - токсоплазмоз, сказ, гострий гастроентерит, сальмонела, глисти, хламідіоз, туляремія, туберкульоз.

Про це пише ukr.media, передає Час Пік.

Сказ

Одним з найнебезпечніших є сказ. Ветеринари попереджають: якщо тварина захворіла на сказ, вона приречена. А ось людину можна врятувати, якщо в перші три доби після укусу хворою твариною інфікованому введуть спеціальну сироватку.

Токсоплазмоз

Збудником цієї хвороби є Toxoplazma gondii - паразит, який ззовні потрапляє в організм тварини. У людини з важкою стадією ця хвороба проявляється у вигляді розладу кишечника, підвищення температури, ураження очей. У вагітних токсоплазмоз провокує викидень.

Глисти

Захворювання, яким найчастіше заражаються люди від котів, - гельмінти, або звичайні глисти

Хламідіоз

Дана хвороба дуже легко передається людині. Для людей він небезпечний тим, що довгий час ніяк не проявляє себе.

Туберкульоз

У людини і кота - один і той же збудник туберкульозу. Але потрібно мати на увазі, що коти хворіють на туберкульоз вкрай рідко.

Чума

Бактерія Francisella tularensis, яка викликає чуму, може тижнями і навіть місяцями зберігатися де-небудь у вологих місцях. Заражаються нею як дикі тварини, так і домашні. Кішки заражаються туляремією від гризунів, або напившись на природі брудної зараженої води.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: