25.05.2023, 19:49

Що замовляють частіше? Роли — то не зовсім суші

Ольга Станішевська | Все новости автора

Суші та роли – популярні страви японської кухні, котрі розповсюдилися далеко за межами Японії. Їх впізнаваний смак, збалансований склад корисних інгредієнтів та інші переваги стали причиною популярності й затребуваності в багатьох гурманів. Ба більше, деякі рецептури суші були винайдені вже не в Азії, а на інших континентах. Наприклад, мова йде про суші Філадельфія та Каліфорнія. Розглянемо більш детально, чим розрізняються суші та роли. А також розповімо, де замовити роли в Полтаві, аби залишитися задоволеними та ситими.

Отож, у чому переваги суші та ролів

Коли суші тільки почали поширюватися у нашій країні, люди здебільшого обирали їх, цінуючи вишуканий смак. Однак популяризація інформації про цю страву сприяла тому, щоб її поціновувачі дізнавалися більше цікавих фактів. Зокрема це стосується складу суші. Великий вміст мікроелементів та жирних кислот робить суші корисними та поживними. Приміром, можна згадати про Омега-3, яка зміцнює кістки, приносить користь для шкіри та слугує профілактикою багатьох хвороб.

А ще, коли ми говоримо про суші та роли, варто зробити акцент на величезному асортименті. Розмаїття рецептур, форматів та начинки дає можливість кожному обрати той варіант суші, який найбільш сподобається.

Роли і суші: у чому полягають відмінності

Суші свого часу перекочували до Японії з Китаю, і вже тоді, прижившись у цій країні, стали вважатися національною стравою місцевої кухні. В основі усіх рецептур суші – рис та морепродукти. При цьому рис має бути спеціально підібраним та володіти високим вмістом клейковини у своєму місті.

Суші – більш широке поняття, ніж роли. Якщо казати про роли, то вони є лише одним з різновидів суші. Отож, що є характерними ознаками ролів? Тут йде мова про наступні особливості:

  • наявність більшої кількості водоростей норі;
  • формат маленьких рулетиків, які мають начинку;
  • велике розмаїття можливої начинки, на відміну від традиційних суші, у складі яких неодмінно мають бути морепродукти (начинка ролів може бути й іншою).

Останній з цих пунктів варто розглянути більш детально. Дійсно, коли йдеться про традиційні суші, то делікатесні морепродукти на зразок восьминога, тунця, вугра чи креветки є найбільш поширеним форматом начинки. Роли можуть бути навіть з начинкою у вигляді огірка, грибів чи авокадо. Тому серед них часто знаходять оптимальні для себе рецептури, у тому числі, й прихильники веганської дієти, котрі не споживають рибу.

Щодо різновидів ролів макі, то все залежить від того, де знаходяться водорості норі. Приміром, якщо вони розташовані зверху, то це норі-маки. Коли ж водорості знаходяться всередині, значить – перед нами уро-макі.

Як світ побачив найбільш популярні види суші

До найбільш поширених рецептур суші належать Філадельфія та Каліфорнія. Обидва різновиди були винайдені далеко за межами Японії. Це відбулося у США. Автор рецептури Каліфорнія – Ічіро Машіто. Це японський кухар, який проживав у штаті, на честь якого названі суші. Він винайшов рецепт у 1973 році.

Що стосується суші Філадельфія, то автор, на жаль, невідомий. Однак відомо те, що він хотів зробити суші з незвичними компонентами. І, варто відзначити, це вдалося. Своєрідною «фішкою» рецепту стало те, що ці суші обгорнуті ніжним філе лосося, а основним елементом начинки є однойменний сир з приємним та виразним смаком. Ці суші є улюбленим вибором величезної кількості гурманів.

Що поєднує суші та роли

Ключовою спільною ознакою суші та ролів є те, що в обидва варіанти страви входить рис з високим вмістом клейковини. Принципово важливо, аби він був саме таким, адже за інших умов це буде розсипчастий рис, з яким страва не тримається цілісною. Такі суші чи роли буде не дуже зручно й приємно споживати, навіть при відмінних смакових характеристиках.

Отож, що краще – суші чи роли

Відповідь на це питання буде очевидною. Це справа смаку. Кожен гурман сам обирає те, що йому припаде до душі більше. Головне – аби страва була зроблена якісно, а її інгредієнти були свіжими. Саме такі суші та роли ви можете замовити, скориставшись послугами сервісу доставки Рок-н-Ролл.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик