16.07.2023, 09:13

"Маріуполь не для маріупольців": Окупанти заселяють місто росіянами й продають нерухомість "понаїхавшим"

Мариуполь

Поки російські пропагандисти навперебій розповідають про "відродження" зруйнованого Маріуполя, місцеві жителі виступають проти знесення своїх пошкоджених будинків та вимагають їхнього ремонту. Інакше вони ризикують залишитися без житла.

Російські окупанти без жалю зносять у Маріуполі постраждалі від обстрілу будівлі. Де житимуть мешканці цих будинків, "визволителів" особливо не хвилює, повідомляє Час Пік.

Тому маріупольці шукають будь-які способи, пишуть листи зі скаргами та звертаються з проханнями, аби тільки їхній будинок не потрапив під знесення. Інакше вони можуть опинитися буквально на вулиці.

"Багато жителів виступають проти зносу своїх пошкоджених будинків і вимагають їх ремонту. Оскільки побоюються, що у разі зносу їх просто виселять у нікуди, а в нових будинках, якщо вони будуть збудовані на місці знесених, дадуть квартири вже приїжджим із РФ", - пише український журналіст Денис Казанський.

І це не просто побоювання, такі випадки вже трапляються сьогодні. В окупованому Маріуполі російський забудовник продає цілі будинки, які мали відремонтувати для власників квартир.

Наприклад, було знесено будинок но проспекту Нахімова і відразу ж почалося будівництво нового багатоквартирного будинку. Мешканці знесеного будинку вже бачили себе власниками нових квартир, але виявилося, що окупанти мають свої плани.

Російські пропагандисти в новинах показали, як іде будівництво будинку та розповіли, що забудовник вже виставив квартири на продаж.

"Світлі та затишні квартири у Маріуполі, чудовий вид на зелений двір, широкі проспекти та 700 метрів до набережної", - так на сайті забудовника рекламують будинок на Нахімова. На квартири вже відкрито бронювання й вільних квартир залишилося зовсім небагато.

Звісно, серед власників нових квартир немає маріупольців. Тепер вони, втративши через війну все, намагаються протестувати й шукати справедливості (дивіться ]]>відео]]>). Вони все ще не зрозуміли, що на їхню думку окупантам просто начхати. Зважаючи на те, що творить російська орда в Україні, правди та справедливості маріупольці не доб'ються...

А поки росіяни спішно та масово скуповують житло у Маріуполі, сподіваючись, що "найстрашніше, що могло там трапитися, вже сталося" і незабаром місто "стане популярним місцем для відпочинку та туризму".

Тим часом, російські пропагандисти намагаються створити ілюзію "відновлення" міста. Маріупольці показали, що ховається за "красивими" фасадами відремонтованих будинків.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, чим Маріуполь приваблює росіян.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик