21.06.2024, 08:58

Окупанти перетворюють Донбас на "смітник Росії" - ЦНС

Иллюстративное фото / Открытый источник

На тимчасово окупованій Донеччині стан місцевих водойм сягає критичного рівня через злочинну діяльність путінської влади. Росіяни перетворюють Донбас на "смітник Росії".

На окупованому Донбасі через стихійне закриття шахт практично вся вода регіону забруднена. Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

"Адже цей процес спричинив викид забрудненої технічної води у грунт і зараження тяжкими металами усього довкілля. 

Але не одними шахтами. Безгосподарність окупантів та колаборантів призвела до сміттєвого колапсу. Сотні, а то й тисячі стихійних сміттєзвалищ тільки загострили проблему із забрудненням води.

Втім це не зупиняє окупаційну владу разом із колаборантами впроваджувати у життя кремлівський проект – зробити Донбас смітником Росії", - йдеться у повідомленні.

Жителі окупованої Донеччині постійно скаржаться на несанкціоновані звалища та проблеми з вивезенням сміття. Від цього страждають навіть мешканці "столиці ДНР".

"Мешканці регіону масово скаржаться на антисанітарію у дворах, гори сміття, які іноді не вивозять по кілька місяців, і відповідно зграї щурів.

При цьому техніка для вивозу відходів є, а от працювати нікому – кількість працівників удвічі, а то і втричі менше необхідного. Сміття просто нема кому вивозити", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Більше того, окупанти планує створити на Донеччині три сміттєві полігони, на Луганщині - шість. На ці сміттєзвалища планують звозити сміття з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей РФ. У російських регіонах люди протестують проти створення таких полігонів, тож окупанти вирішують проблему за рахунок захоплених територій.

Як зазначає ЦНС, йдеться саме про полігони, а не сміттєпереробні заводи. Спочатку російські "визволителі" захопили, зруйнували та пограбували Донбас, а тепер планомірно перетворюють його на "смітник Росії".

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі. А для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик