21.06.2024, 12:07

На окупованому Донбасі росіяни агітують підлітків продовжити навчання на Камчатці

Иллюстративное фото / Открытый источник

Росіяни заманюють українських підлітків до Камчатки. Випускникам обіцяють підвищені стипендії, безкоштовне навчання та проживання.

Російські окупанти планомірно зачищають захоплені території Донбасу від місцевого населення. Дітей, наприклад, вивозять у різні регіони РФ під приводом здобуття якісної освіти, яку завдяки "визволителям" неможливо отримати в окупації. Мало хто повертається назад, повідомляє Час Пік.

За даними Центру національного спротиву, росіяни заманюють українських підлітків на Камчатку.

"Окупанти агітують випускників захоплених шкіл Донеччини вступати до камчатського державного університету ім. Вітуса Берінга.

Так, ворог очікує на вступ 90 учнів шкіл Дебальцевого, Світлодарська та Миронівського. Підліткам обіцяють безкоштовне навчання, проживання та підвищенні стипендії. 

Така "доброта" є частиною плану ворога з асиміляції українців серед народів імперії. Росіяни знають, що заманюючи місцевих на інший край землі, їх зв’язок з Батьківщиною обірветься", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС.

Варто зазначити, що подібне російські окупанти провертають на всій захопленій території. "Визволителі" планомірно "зачищають" захоплені території України від місцевого населення. Наприклад, днями у місті Єлабуга (Республіка Татарстан) вручили атестати випускникам з Лисичанська та Рубіжного, яких вивезли до РФ. Їх вже "прилаштували" у коледжі, технікуми та виші, тому додому вони не повернуться...

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі. А для українців, які перебувають за кордоном, з'явилися гарні новини: про що йдеться, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: