23.09.2024, 21:11

"Вирок за шпигунство": в окупованому Луганську засуджено 51-річного українця

Марина Гончар | Все новости автора
ждлоробр

У тимчасово окупованому Луганську "верховний суд ЛНР" виніс вирок 51-річному українцю Олександру Соколову, засудивши його до 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Інформацію про це оприлюднили окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Згідно з рішенням "суду", Олександр Соколов був визнаний винним за "статтею", що передбачає відповідальність за шпигунство, а також за частиною 2 "статті" цього ж "кодексу", яка стосується публічних закликів до екстремістської діяльності.

Цей випадок викликав занепокоєння, оскільки такі вироки часто супроводжуються порушеннями прав людини та відсутністю справедливого судочинства. Критики вказують на те, що такі дії окупаційної влади є частиною ширшої політики репресій проти українців на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на залякування населення та придушення будь-якого прояву незгоди з окупаційною адміністрацією.

Ситуація в Луганську та інших окупованих регіонах залишається напруженою, і випадок Соколова лише підкреслює небезпечні тенденції, які можуть мати серйозні наслідки для прав людини та громадянських свобод у регіоні.

Читайте також:

"Ремонт на шкоду": у Рубіжному затопило багатоповерхівку через знятий дах - фото​​​​​​​

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик