17.06.2025, 16:20

Чому не можна ставити в холодильник гарячу їжу і чого це може призвести

холодильник

Фразу про те, що в холодильник не можна ставити гарячу їжу, чув, мабуть, кожен. Однак не всі знають, чому саме таке табу існує. Виявляється, причини цілком вагомі.

Чому не можна ставити в холодильник гаряче – розповість Час Пік з посиланням на ЗМІ.

У холодильнику гаряча їжа викликає надмірне утворення конденсату та інею. Відбувається це через те, що внутрішній простір насичується вологою, що випаровується зі страви і, стикаючись з прохолодним повітрям, перетворюється на іней. З часом іній починає танути та утворює в дренажній системі велику кількість води, що загрожує її переповненням. Як результат - із холодильника починає йти неприємний запах, а іноді навіть відбувається протікання.

Крім того, гаряча їжа створює сильне навантаження на компресор, який змушений працювати безперервно. Так компресор намагається компенсувати підвищення температури повітря усередині холодильника. Як результат, якщо ви ставитимете гарячі страви в холодильник регулярно, компресор перегріється і вийде з ладу.

Існує ще один ризик: гаряча їжа може пошкодити деякі внутрішні елементи холодильника. Особлива небезпека очікує на скляні полиці, які можуть тріснути від різкого перепаду температури. Можливе також деформування пластикових стінок або ущільнювальної гумки на дверцятах. Тому дверцята можуть прилягати не щільно і камера не буде ефективно утримувати холод.

Читайте також: Помилки в холодильнику: які продукти не можна зберігати на нижній полиці і чому це важливо

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик