30.11.2016, 21:34

Мінський процес вже не має перспектив, його давно пора закривати, - Безсмертний

Марина Началова | Все новости автора

Переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську не мають жодних перспектив у майбутньому врегулювати конфлікт на сході України.

Таку думку під час свого інтерв'ю висловив колишній учасник переговорів Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.<

Він зазначив, що дані переговори допомогли провести обмін полоненими і значно зменшити кількість обстрілів, однак у них немає ніяких перспектив у майбутньому. Безсмертний заявив, що весь мінський процес вже нагадує "віз без коліс".

Він зазначив, що якщо сторони будуть закривати мінський процес, то необхідно обміркувати створення нового формату переговорів, а також змінити механізми розв'язання військових конфліктів, в яких бере участь Російська Федерація.

Безсмертний зазначив, що вже давно назріло питання про перегляд міжнародних договорів, які стосуються механізмів врегулювання різних військових конфліктів. Він нагадав, що за останні 25 років у світі з'явилося і існує дуже багато заморожених конфліктів, які необхідно вирішувати. "Конфлікт в Сирії триває, Нагірний Карабах – триває, Молдова – триває", – зазначив він.