27.12.2017, 13:41

Нелегальна робота в Ізраїлі

Нелегальна робота в Ізраїлі вважається однією з найприбутковіших і небезпечних, через те, що несе за собою масу штрафів і політичних витрат.

Знайти роботу і працювати за професією вдається не кожному, тому великій кількості людей доводиться шукати роботу за межами своєї країни і їхати туди на заробітки. Як правило, країни з високими зарплатами не видають робочі візи приїжджим, щоб зберегти робочі місця для своїх громадян. Не виключенням в цій ситуації виступає й Ізраїль - країна з одним з найвищих рівнів заробітної плати на даний момент.

Виїхавши жити в Ізраїль, навіть по туристичній візі, можна влаштуватися на роботу, яка буде вважатися нелегальною. Така робота в Ізраїлі має на увазі, що роботодавець буде платити своєму працівникові зарплату, не враховуючи податки від держави. Оскільки податки - це одна з найважливіших ступенів, на якій тримається вся економіка країни, то держава відразу ж стане негативно ставиться до людей, які влаштувалися на роботу таким чином.

Плюси нелегальної роботи:

  • Погодинна оплата вища, ніж оплата при офіційному працевлаштуванні
  • Можливість швидко поміняти роботу
  • Без прихильності до певного роду роботи, роботодавець має право змушувати робити свого працівника те, що вважає за потрібне

Мінуси нелегальної роботи:

  • Немає оплачуваних відпусток
  • Немає оплачуваних лікарняних
  • Немає медичної страховки

Менше шансів отримати громадянство, якщо міграційна служба дізнається про те, що людина працювала нелегально

  • Часті вихідні через постійні перевірки на підприємствах
  • Немає кар'єрного росту

Як знайти нелегальну роботу

Знайти нелегальну роботу можна двома способами:

  • За допомогою сторонніх інтернет ресурсів
  • За допомогою газетних оголошень

Найпростіший спосіб пошуку роботи - це скористатися інтернет ресурсами. Відразу після прибуття на територію Ізраїлю потрібно купити собі картку будь-якого мобільного оператора, увімкнути інтернет і відкрити пропоновану роботу по регіонах. Інтернет ресурси зручні тим, що там можна включити додаткові фільтри та одразу ж зрозуміти, які з пропонованих вакансій підходять для людей без робочої візи.

Другий спосіб пошуку роботи трохи складніше. Знайти магазин і купити газету з рубрикою «Робота» не складе труднощів, але ось зрозуміти які з вакансій підійдуть - це вже проблема. Оскільки газети, як правило, перевіряються спеціальними службами Ізраїлю, то там дуже мало вакансій з неофіційним працевлаштуванням, а обходити десятки підприємств для того, щоб зрозуміти яке з них все ж погодиться на надання такої роботи, дуже складно і вимагає багато часу.

Нелегальна робота для Українців

На території Ізраїлю, проживає дуже велика діаспора українців. Більшість з людей, які представляють цю діаспору, є власниками різних підприємств і намагаються набирати в свій робочий штат, також, і українців для зручної співпраці. Саме тому, знайти нелегальну роботу в Ізраїлі для українців набагато простіше, ніж для людей інших національностей.

Умови роботи та заробітна плата буде залежати безпосередньо від того, наскільки пощастить знайти доброго і щедрого начальника.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: