
Кожна людина знає, що весна це серйозний період, коли організм особливо потребує корисних речовин та цілого ряду вітамінів. Звичайно, одним з найрозповсюдженіших джерел усього цього комплексу є овочі та зелень.
Якщо ви приймаєте медикаментозні вітаміни, це звичайно краще, ніж взагалі нічого. Але ліпше здобувати користь з сезонних продуктів. Так вона легше засвоїться організмом і буде більш природньою для нього.
Тож Новини Вінниці (Новости Винницы) пропонують вам універсальну добірку важливих весняних продуктів. Намагайтеся щодня з’їдати хоча б один з них і можете бути спокійні за ваше здоров’я цієї весни.
Білокачанна капуста. Цей продукт по-особливому стане в нагоді вінничанам у непростий період авітамінозу. Що особливого в капусті? Вона збагачує наш організм вітаміном С, а саме цього елементу найбільше не дістає людині навесні. Надзвичайно зручним є те, що цей овоч можна їсти як сирим, так і у квашеному вигляді. Кожен українець напевне має відерце заквашеної на зиму капусту – от саме час впоратися з її зимовими залишками!
Зелений горошок. Просто візьміть за правило з’їдати кілька ложок консервованого горошку щодня і ви одразу забудете про безліч проблем вашого тіла. Особливості цього продукту в тому, що він зберігає свої вітаміни та корисні властивості при консервації. Тому, завдяки магазинам, ця зелена розкіш доступна нам і ранньої весни. Також він допоможе усім, хто опікується схудненням та вічною молодістю (антиоксиданти в складі гороху сповільнюють старіння).
Щавель. Це насправді один з найліпших весняних варіантів. Причин тут багато: він з’являється чи не найпершим, містить корисні вітаміни для вашого тіла загалом та зокрема шкіри й зору, зміцнює серце. Той, хто їсть щавель, не знає, що таке безсоння чи поганий настрій.
Також споживайте й інші овочі: редис, різноманітні зелені салати, зелена цибуля, морква.
Ви маєте знати, що найкорисніші ті овочі, які властиві конкретному сезону та вашому регіону. Навіть якщо у вас немає змоги купити трохи свіжих плодів, завжди є вихід варити компоти з сухофруктів чи сухих ягід. Обирайте тільки найліпше!
ВАЖЛИВО – вінницькі ЗМІ (сайты Винницы) попереджають: експерти зазначають, що багато весняних овочів містять шкідливі нітрати. Та не спішіть через це відмовлятися від вітамінів, бо є хороший вихід і навіть декілька.
Перед вживанням просто покладіть ваші овочі на годинку у воду – це знизить ризик. Або ж ви можете додати трохи лимонного соку прямо у ваш салат, що додатково захистить ваш організм.
Також запам’ятайте, що нітрати специфічно накопичуються в різних овочах. Якщо сьогодні ви купили капусту, то видаліть з неї качан та верхні листки. А якщо споживаєте огірки, краще очистіть шкірку та відріжте хвостові частинки.
Просто оберіть для себе хороший спосіб і продовжуйте насолоджуватися свіжими овочами! До того ж намагайтеся купувати їх у своїх знайомих чи просто у перевірених місцях, щоб на вашому столі було тільки найкорисніше. Бережіть своє здоров’я смачно!
Джерело: http://www.vinnitsa.info/news/ovоchi-yaki-korisno-yisti-vinnichanam-navesni.html