vchaspik-global-message
 
to home
17:34, 29.02.2016

Що з’їсти, щоб «вижити» цієї весни?

Що з’їсти, щоб «вижити» цієї весни?

Кожна людина знає, що весна це серйозний період, коли організм особливо потребує корисних речовин та цілого ряду вітамінів. Звичайно, одним з найрозповсюдженіших джерел усього цього комплексу є овочі та зелень.

Якщо ви приймаєте медикаментозні вітаміни, це звичайно краще, ніж взагалі нічого. Але ліпше здобувати користь з сезонних продуктів. Так вона легше засвоїться організмом і буде більш природньою для нього.

Тож Новини Вінниці (Новости Винницы) пропонують вам універсальну добірку важливих весняних продуктів. Намагайтеся щодня з’їдати хоча б один з них і можете бути спокійні за ваше здоров’я цієї весни.

Білокачанна капуста. Цей продукт по-особливому стане в нагоді вінничанам у непростий період авітамінозу. Що особливого в капусті? Вона збагачує наш організм вітаміном С, а саме цього елементу найбільше не дістає людині навесні. Надзвичайно зручним є те, що цей овоч можна їсти як сирим, так і у квашеному вигляді. Кожен українець напевне має відерце заквашеної на зиму капусту – от саме час впоратися з її зимовими залишками!

Зелений горошок. Просто візьміть за правило з’їдати кілька ложок консервованого горошку щодня і ви одразу забудете про безліч проблем вашого тіла. Особливості цього продукту в тому, що він зберігає свої вітаміни та корисні властивості при консервації. Тому, завдяки магазинам, ця зелена розкіш доступна нам і ранньої весни. Також він допоможе усім, хто опікується схудненням та вічною молодістю (антиоксиданти в складі гороху сповільнюють старіння).

Щавель. Це насправді один з найліпших весняних варіантів. Причин тут багато: він з’являється чи не найпершим, містить корисні вітаміни для вашого тіла загалом та зокрема шкіри й зору, зміцнює серце. Той, хто їсть щавель, не знає, що таке безсоння чи поганий настрій.

Також споживайте й інші овочі: редис, різноманітні зелені салати, зелена цибуля, морква.

Ви маєте знати, що найкорисніші ті овочі, які властиві конкретному сезону та вашому регіону. Навіть якщо у вас немає змоги купити трохи свіжих плодів, завжди є вихід варити компоти з сухофруктів чи сухих ягід. Обирайте тільки найліпше!

ВАЖЛИВО – вінницькі ЗМІ (сайты Винницы) попереджають: експерти зазначають, що багато весняних овочів містять шкідливі нітрати. Та не спішіть через це відмовлятися від вітамінів, бо є хороший вихід і навіть декілька.

Перед вживанням просто покладіть ваші овочі на годинку у воду – це знизить ризик. Або ж ви можете додати трохи лимонного соку прямо у ваш салат, що додатково захистить ваш організм.

Також запам’ятайте, що нітрати специфічно накопичуються в різних овочах. Якщо сьогодні ви купили капусту, то видаліть з неї качан та верхні листки. А якщо споживаєте огірки, краще очистіть шкірку та відріжте хвостові частинки.

Просто оберіть для себе хороший спосіб і продовжуйте насолоджуватися свіжими овочами! До того ж намагайтеся купувати їх у своїх знайомих чи просто у перевірених місцях, щоб на вашому столі було тільки найкорисніше. Бережіть своє здоров’я смачно!

Джерело: http://www.vinnitsa.info/news/ovоchi-yaki-korisno-yisti-vinnichanam-navesni.html