27.10.2016, 08:00

На Харківщині померло немовля

Настя Миловидова | Все новости автора

Надзвичайна подія сталася у Вовчанському районі Харківської області ще на початку липня. До центральної лікарні було доставленого малюка з попереднім діагнозом: удушення під час сну.

Цю новину передає Час Пік із посиланням на Відділ комунікації поліції Харківської області.<

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті дитини стала механічна асфіксія від закриття дихальних отворів.

В ході подальшого досудового розслідування було встановлено, що 2 липня батьків дитини деякий час не було вдома. З хлопчиком залишили його 48-річного дядька, який мешкав разом з цією родиною. В результаті халатного відношення чоловіка до родинних обов’язків, малюк залишився без догляду. В силу свого віку та фізичних можливостей, дитина задихнулася під час сну.

Враховуючи вищевикладене, 25 жовтня кваліфікація по вказаному кримінальному провадженню була змінена з ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство із відміткою «біологічна смерть») на ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років тюремного ув’язнення.

Чоловіку вручене письмове повідомлення про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Теги новостей: