11.11.2016, 13:17

Катерина Горностай: «Думайте про те, що ви знімаєте, а не на що»

Вчора, 10 листопада, відбулася зустріч з режисеркою документального кіно Катериною Горностай у Тернополі. У рамках всеукраїнського форуму «КіноХвиля» у КП «Палац кіно» зібралося чимало людей насолодися українським кіномистецтвом.

Випускниця кіношколи Марини Разбєжкіної, авторка чуттєвого документального фільму «Між нами» Катерина Горностай поділилася своїми порадами щодо створення кіно за допомогою гаджетів.<

– Кіно – мистецтво розказувати історію, – розповідає дівчина. – Документальне кіно – фіксування тієї реальності, яка турбує. Якщо ви хочете про щось розповідати, то звертайте увагу на найдрібніші деталі.

Режисерка зазначила, що найцікавіше спостерігати за справжньою людиною між певними станами. Також слід шукати унікальні теми зображення подій, які хочете відзняти. «Змушувати говорити людей, які не актори, те, що хочете – погана ідея», – додала Катерина Горностай.

Під час заходу Катерина також показала свої перші короткометражні роботи.

– Знімайте тоді, коли хочете знімати. Адже кіно – це правда, у яку вірите добровільно. Якщо ви хочете показати якусь проблему, яку не знаєте як розв’язати – то показуйте. Знайдуться люди, у яких при перегляді виникне та ж ситуація, і ви разом будете її вирішувати.

Наприкінці заходу було оголошено конкурс на краще кіно, зняте на гаджет. Та після цього присутні мали змогу переглянути короткометражні фільми: «Знеболювальне», «Голден Лав», «Скажи «Кукурудза», «Запаморочення», «Вага».

Теги новостей: