30.06.2020, 07:59

Тариф на транспортування електроенергії сильно підвищиться: як це позначиться на споживачах

Тариф на транспортировку электроэнергии

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) погодила нові тарифи. Тариф на транспортування електроенергії значно зросте.

Тариф за передачу електроенергії з боку "Укренерго" зросте майже вдвічі. Про це свідчить рішення, прийняте за підсумками засідання НКРЕКП, повідомляє Час Пік.

З 1 серпня тариф за передачу електроенергії з боку "Укренерго" зросте з 155,4 грн за МВт-година до 327,9 грн за МВт-год (без урахування податку на додану вартість).

Раніше в НКРЕКП обговорювали підвищення цього ж тарифу не в два рази перевищує номінальну вартість, а відразу в чотири. Однак пізніше було прийнято рішення погасити частину дефіциту компанії не шляхом значного підвищення тарифу, а завдяки коштам інвесторів.

"Ми розраховуємо на те, що максимально будуть залучені кошти міжнародних партнерів і Кабмін введе положення про перехідний ПСО, яке дасть економію майже 10 копійок (за кіловат-годину), яке ми запропонуємо сьогодні", - прокоментували в НКРЕКП.

Також планується підняти тариф на розподіл електроенергії для обленерго.

"Підвищення тарифів призведе до зростання вартості електроенергії для промисловості на 20 відсотків. І вже зараз можна говорити, що подібне тіньове підвищення тарифів позначиться на вартості послуг для всіх споживачів. Тарифи для населення залишаться тими ж, а вартість, наприклад, водопостачання - збільшиться на ті ж 20 відсотків", - зазначив у своєму інтерв'ю заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Читайте також:

В Україні з 1 липня збільшать пенсії та соцвиплати: кому пощастить

В Україні планують скасувати частину пенсій: хто потрапить "під удар"