18.07.2020, 18:38

Українці зможуть отримати грошові компенсації від держави: хто і скільки

Ольга Романец | Всі новини автора
Малюська

Деякі категорії українців можуть розраховувати на грошові компенсації від держави. Кабмін підтримав законопроект про підтримку потерпілих від насильницьких кримінальних правопорушень. Мінімальна запланована компенсація складе 875,6 гривень.

Про це повідомив глава Мін'юсту Денис малюська, передає Час Пік.

За його словами, грошові компенсації отримають ті українці, які постраждали від насильницьких злочинів або отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Глава Мін'юсту попередив, що гроші будуть надходити від держави, яке, в свою чергу, планує їх стягувати з злочинців, які вчинили злочини.

"Виплати будуть здійснюватися тим, кому злочином заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, близьким родичам померлих жертв злочину, постраждалим в результаті статевих злочинів та постраждалим дітям, по відношенню до яких було застосовано фізичне або психологічне насильство. Закон встановить розмір мінімально можливого платежу - 40% прожиткового мінімуму . Фактичні розміри компенсаційних платежів буде встановлювати Кабмін, виходячи з наявних коштів в бюджеті", - озвучив малюська деталі законопроекту.

Повідомляється, що компенсації держава буде виплачувати через регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Читайте також: У Гвінейській затоці пірати захопили танкер: в заручниках опинилися 4 українці

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: