22.07.2020, 17:07

У Мінсоцполітики дали пораду українцям, як вижити на мізерну пенсію

Марина Началова | Всі новини автора
пенсия

Не багато пенсіонерів в Україні можуть похвалитися солідною пенсією. Більшість отримує скромні виплати, яких ледь вистачає на комунальні платежі і їжу.

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі одного з телеканалів дав пораду, як пенсіонерам прожити на маленьку пенсію, передає Час Пік.

До журналістів звернулася пенсіонерка і поскаржилася, що більша частина її пенсії в 2700 гривень йде на комуналку. Жінка поставила запитання, як прожити на таку суму.

На це Шамбір відповів, що прожити можна, але тільки при наявності субсидії.

"Я б розділяв питання пенсії і квартири. Є програма субсидій, яка орієнтовно говорить про те, що квартирна плата повинна бути не більше 15% (середньомісячного доходу - ред.). Якщо більше цього розміру, значить призначається субсидія. Вона визначається індивідуально, тому рахувати треба в кожному випадку, але приблизно рівень такий. Тому говорити про те, що оплата за квартиру бере більше 15%, мабуть не треба", - сказав радник міністра.

За словами Шамбіра, пенсії і субсидії - це різні програми, і субсидії засновані для того, щоб перекрити великий ріст цін і надати допомогу людям.

Читайте ще: Подорожчання електроенергії з серпня: для кого збільшаться тарифи в Україні

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: