27.07.2020, 07:56

Мінімальну пенсію в Україні збираються підвищити: скільки отримуватимуть пенсіонери

пенсии

В Україні в 2021 році гряде підвищення пенсійних виплат. Уже в серпні міністерство соціальної політики має намір представити відповідний проект.

Міністерство соціальної політики України готує програму підвищення пенсійних виплат у 2021 році, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомила міністр соціальної політики України Марина Лабезная, пенсії перерахують з урахуванням зростання мінімальної зарплати. А мінімальна зарплата вже в 2020 році може встановитися на рівні 5000 гривень.

"У цьому році, якщо у нас буде встановлена ​​мінімальна заробітна плата на рівні 5000 гривень, то мінімальна пенсія для осіб старше 65 років - чоловіків з 35 роками і для жінок з 30 роками стажу - повинен складати 40% від мінімальної заробітної плати" , - уточнила Лабезная.

При такому розкладі, мінімальна пенсія в Україні складе близько 2000 гривень.

Програму підвищення пенсійних виплат в Міністерстві соціальної політики обіцяють показати вже в серпні. Дана програма буде включати перерахунок виплат відповідно до підвищення мінімальної заробітної плати.

Крім цього, Лабезная анонсувала, що в цьмоу році відбудеться підвищення виплат тим, хто втратив працездатність.

"Крім того, у нас ще буде планове підвищення пенсійних виплат в грудні для осіб, які втратили працездатність", - заявила міністр.

Читайте також: Маленька пенсія - не біда: існує три способи вийти з ситуації

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>