03.08.2020, 20:51

Як і кому будуть підвищувати пенсії в Україні: Лазебна розповіла про плани на наступний рік

Марина Началова | Всі новини автора
пенсионеры

Уряд України працює над тим, щоб підвищити пенсійні виплати громадянам старше 75 років. Також всіх пенсіонерів чекає обов'язкова індексація.

Про це говорила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з українських телеканалів, передає Час Пік.

На питання, коли пенсіонери старше 75 років побачать надбавки в 500 гривень, Лазебна відповіла, що робота над цим питанням йде.

"Перший крок ми зробили для 80+, це доручення президента України. І в наступному році буде обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75+ пенсіонерів", - сказала міністр. Вона додала, що доплата буде щомісячною.

Лазебна зазначила, що в 2021 році очікується підвищення мінімальної зарплати, а разом з ним - і підвищення мінімальної пенсії - до 2400 грн з січня і до 2600 грн з липня, але це підвищення буде для людей віком від 65 років, у яких є стаж 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Крім того, в березні очікується планова індексація пенсій.

"У цьому році ми зробили її в травні, нас за це критикували. Люди знають, що це повинно бути в березні, тому ми, уряд, беремо на себе зобов'язання безумовно зробити індексацію в березні і для всіх без винятку. Не так, як було колись, що сьогодні у нас є категорії, яким з 2014 року взагалі не індексуються пенсії", - заявила Лазебна.

Нагадаємо, раніше самотнім пенсіонерам старше 80 років призначили щомісячну допомогу в розмірі 685 гривень.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: