06.08.2020, 16:51

Мінімальна зарплата - 5000 гривень: Зеленський вносить важливий проект закону

минимальная зарплата

В Україні вже через місяць мінімальна заробітна плата може досягти п'яти тисяч гривень. Щоб це сталося, глава держави зробив відповідні кроки.

Заступник глави ОП Юлія Ковалів на брифінгу повідомила, що президент України Володимир Зеленський 6 серпня внесе до Верховної Ради проєкт закону про підвищення мінімальної зарплати до рівня 5000 гривень уже в 2020 році, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами Ковалів, внесений президентом проєкт закону передбачає підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня.

"Сьогодні президент внесе до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає вже з 1 вересня підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень. Це перший крок, щоб поліпшити соціально-економічні гарантії працівникам України. Відповідно до запропонованих змін до бюджету, основним джерелом для фінансування такого збільшення мінімальної зарплати стане, перш за все, економія на обслуговуванні держборгу ", - заявив заступник глави ОП.

Верховна Рада може розглянути документ на позачерговому засіданні, яке відбудеться в серпні.

Ковалів уточнила, що схвалений урядом макропрогноз передбачає підвищення мінімальної заробітної плати в 2021 році: спочатку до 6000 гривень, потім - до 6500 гривень.

Читайте також: У ПФУ повідомили, хто в країні отримує найбільші пенсії

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>