26.08.2020, 15:35

В Україні можуть зрости пенсії та соцвиплати: в Кабміні зробили важливу заяву про прожитковий мінімум

Марина Началова | Всі новини автора
соцпомощь

У зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з вересня, українці цікавляться, чи будуть підвищені також пенсії і соцвиплати.

У Кабміні мають намір прискорити зростання прожиткового мінімуму в країні, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу за результатами засідання Уряду, передає Час Пік.

За словами Лазебної, Міністерство соціальної політики подало бюджетний запит до Міністерства фінансів, в якому запропонувало прискорені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні.

Як зазначила міністр, в Україні є реальний прожитковий мінімум, а є той, який встановлений як основа розрахунку пенсій і різних видів соцдопомоги.

"Сьогодні у нас є дискусії, але я сподіваюся, що ми знайдемо оптимальний варіант, який буде забезпечений фінансовими ресурсами, але в результаті якого все-таки соціальна підтримка і пенсії будуть підвищені", - сказала Лазебна.

Відомо, що підвищення мінімальної зарплати позначиться на розмірі пенсії громадян старше 65 років, які напрацювали певну кількість років стажу.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про підвищення мінімальної зарплати до 5000 грн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: