01.09.2020, 20:36

Підвищення мінімальної зарплати: в ПФУ повідомили про наслідки для пенсіонерів і працюючих

Марина Началова | Всі новини автора
зарплата

З вересня мінімальна зарплата в Україні зросла до 5000 гривень. Це позначиться не тільки на розмірі пенсій, а й на величині мінімального страхового внеску.

Подробиці розповіла заступник голови правління Пенсійного фонду України Тетяна Король, передає Час Пік.

За її словами, законодавством встановлено мінімальну гарантію пенсії в розмірі 40% від мінімальної зарплати для осіб, які досягли 65-річного віку і мають необхідний страховий стаж - 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Мінімальна пенсія для зазначеної категорії пенсіонерів складає тепер 2000 гривень - в порівнянні з серпнем мінімальна виплата зросла на 100,80 гривень.

Підвищення мінімальної зарплати також позначиться на застрахованих особах. Змінився розмір мінімального страхового внеску, і тепер він становить 1100 гривень. Для того щоб повний місяць роботи було зараховано до страхового стажу, має бути сплачено єдиний соціальний внесок з не менш ніж мінімальної зарплати в 5000 гривень. Це стосується приблизно 2,7 млн ​​працівників, які отримують зарплату на рівні або менше мінімальної, а також 1,8 млн приватних підприємців, самозайнятих осіб, фермерів.

У порівнянні з серпнем мінімальний страховий внесок виріс на 60,94 гривні.

Читайте також, у кого виростуть оклади після підвищення мінімальної зарплати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк