05.09.2020, 14:37

В українців почали забирати незаконно видані субсидії: декому доводиться віддавати колосальні суми

Марина Началова | Всі новини автора
субсидия

В Україні триває верифікація соціальних виплат. Кошти, отримані неправомірно, доводиться повертати до бюджету.

Вже є прецедент, коли з недобросовісного споживача стягнули 64 тисячі гривень незаконно отриманої субсидії, передає Час Пік.

Таку постанову недавно виніс Охтирський міський райсуд Сумської області. Місцевий житель отримував субсидію на оплату комунальних послуг з вересня 2015 року по квітень 2019 року, але вказав недостовірну інформацію в документах.

Громадянин отримував субсидію з розрахунку на те, що він проживає в квартирі один. Але під час перевірки з'ясувалося, що за вказаною адресою зареєстровано ще 4 людини. В результаті виникла величезна переплата, і суд зобов'язав громадянина повернути 64159,98 грн в бюджет.

Ще один прецедент відзначений у місті Коломия Івано-Франківської області. Там під час перевірки з'ясувалося, що сім'я, отримуючи субсидію, придбала автомобіль Hundai Santafe 2014 року випуску. Купівля явно обійшлася в більш ніж 50 тис. гривень, тому суд ухвалив повернути 6,5 тис. грн. виплаченої субсидії на рахунок місцевого департаменту соцполітики.

Нагадаємо, для правильного і своєчасного розрахунку субсидії споживачі повинні вчасно повідомляти в органи соцзахисту про зміну постачальника природного газу.

Читайте тут, за що можуть реально відібрати субсидію в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: