08.10.2020, 12:02

Чи буде подорожчання "комуналки" в наступному сезоні: роз'яснення Мінрегіону

Будет ли подорожание "коммуналки" в следующем сезоне

У Міністерстві розвитку громад та територій прояснили ситуацію щодо чуток про прийдешнє швидке підвищення комунальних тарифів.

У Мінрегіоні переконані, що зараз в Україні немає підстав для підвищення комунальних тарифів. Про це розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню "РБК-Україна", повідомляє Час Пік.

"Наразі немає підстав для підвищення комунальних тарифів. Крапка. Їх немає. Є підстави для того, щоб змінювати відношення споживачів до енергоефективності своїх осель і дбати про це.

У цьому наше міністерство може і робить відповідні кроки. Ми допомагаємо громадянам платити менше, у нас є програми для багатоквартирних будинків, наприклад, ми забезпечуємо 70% покриття витрат на термомодернізацію", - заявив Олексій Чернишов.

Також він додав, що з початку року в Україні скоротилася заборгованість зі сплати за "комуналку".

"Наразі у нас актуальні дані такі – 28,7 млрд гривень заборгованість населення за ЖКП без урахування газу та електроенергії. На початку року це було 30,5 млрд гривень. Станом на 01.09.2020 рівень розрахунків населення за спожиті послуги становив 102%. З огляду на ту ситуацію, в якій ми знаходимося, це дуже великий показник", – сказав міністр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк