12.11.2020, 22:23

Понад 9 мільйонів українців можуть опинитися в бідності через пандемію COVID-19 - ООН

нищета

Пандемія COVID-19 сильно вдарить по добробуту українців. Більше дев'яти мільйонів жителів країни опиняться в бідності.

Про це в середу, 11 листопада, повідомили в Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні з посиланням на дані недавнього дослідження ООН, передає Час Пік.

В організації зазначили, що епідеміологічна ситуація в Україні все сильніше погіршується. Кількість випадків COVID-19 подвоюється кожні п'ять тижнів в країні в цілому і кожні три тижні - в східних регіонах.

Дані дослідження свідчать про те, що в Україні може статися катастрофічна рецесія, через яку більше дев'яти мільйонів громадян опиняться в злиднях.

"За даними недавнього дослідження ООН, через пандемію COVID-19 Україна може зіткнутися з найгіршою рецесією за десятиліття, в результаті чого більше 9 мільйонів людей опиняться в бідності. Як повідомляється, з початку пандемії більше 80% домогосподарств втратили доходи і в більш ніж 40% сімей принаймні один член сім'ї втратив роботу. Хоча поки немає окремих даних про схід України, ймовірно, соціально-економічні наслідки цього спаду для постраждалого в результаті конфлікту регіону будуть руйнівними", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зарплати, пенсії, соцвиплати на банківських картах українців можуть заарештувати: НБУ зробив важливу заяву

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк