10.12.2020, 21:20

Нацбанк прорахував втрати через посилення карантину

Ольга Романец | Всі новини автора
Нацбанк

Попередня оцінка збитків від майбутнього локдауну, який розпочнеться з 8 січня, проведена фахівцями Національного банку України. Вона стосується втрат у ВВП (валовому внутрішньому продукті).

Про це в четвер, 10 грудня, зробив заяву на прес-брифінгу заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомив Дмитро Сологуб, за попередніми підрахунками фахівців Нацбанку, країна втратить в січні 2021 року від посилених карантинних обмежень 0,2 відсотка валового внутрішнього продукту.

"Що стосується цього карантину, локдауна, який зараз очікується в січні, лист цих карантинних обмежень не такий жорсткий в порівнянні з тим, що ми бачили навесні. І тому за нашими оцінками нові обмеження призведуть до втрат близько 0,2 процентних пункту річного ВВП наступного року", - зазначив глава НБУ.

Також заступник голови НБУ згадав і карантин вихідного дня, який закінчився. На його думку, обмеження на вихідні хоч і несуттєво, але теж знизили ВВП України - на дві сотих відсотка.

Нагадаємо, до Верховної Ради України внесли законопроекти про створення Державної житлово-комунальної інспекції. Вона повинна перевіряти дотримання стандартів і норм у сфері ЖКГ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: