20.12.2020, 16:55

"Карантинні" 8 тисяч гривень почнуть виплачувати з 22 грудня - Петрашко

Марина Началова | Всі новини автора
Игорь Петрашко

Компенсація в розмірі 8 тисяч гривень для найманих працівників і фізичних осіб-підприємців буде виплачуватися починаючи з 22 грудня.

Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко в ефірі одного з українських телеканалів, передає Час Пік.

Спочатку старт виплат найманим працівникам, які втратили частину зарплати через карантин, і ФОП, які втратили частину доходів, планувався на 21 грудня, однак гроші почнуть виплачувати на день пізніше.

"Наймані працівники можуть працювати як у ФОП, так і в компаніях іншої форми власності. Тобто, наприклад, якщо підприємство, товариство з обмеженою відповідальністю або ФОП, має 10 найманих працівників, то всі вони подаються самостійно через "Дію", отримуючи компенсацію 8 тисяч гривень. У разі ФОП - ФОП також отримує ці 8 тисяч гривень. Виплати почнуться з наступного тижня. ми орієнтуємося, що з 22 числа, відразу після завершення нашого першого так званого дедлайну, ми почнемо виплати", - сказав Петрашко.

Міністр зазначив, що ті, хто подасть документи до 21 грудня, отримають компенсації на свої рахунки до кінця року. Ті, хто подасть документи після 21 грудня, отримають гроші вже на початку наступного року.

Читайте ще: Підвищення пенсій в 2021 році: в Мінсоцполітики зробили важливе для пенсіонерів уточнення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк