08.02.2021, 11:28

Хто отримає компенсацію на оплату електроенергії: важлива інформація для жителів Луганщини

Ольга Романец | Всі новини автора
компенсация электроэнергии

Компенсації повинні бути надані на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року. Відшкодування отримають споживачі, які раніше мали право на знижену ціну.

Про це повідомляє прес-служба "Луганського енергетичного об'єднання", передає Час Пік.

Так, право на компенсацію мають:

  • населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах і гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;
  • багатодітні, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Як зазначили в прес-службі ЛЕО, одержувачі субсидії не мають права на компенсацію.

Як повідомляється, споживачі будуть отримувати компенсацію автоматично. Додатково звертатися в постачальну компанію або органи соціального захисту населення, подавати заяву і пакет документів не потрібно.

Бюджетні кошти будуть спрямовані постачальникам універсальних послуг (ПУП) з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів.

Читайте також: Індексацію пенсій в Україні проводитимуть по-новому: що зміниться

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк