14.02.2021, 09:51

Військовослужбовцям ЗСУ підвищать грошове забезпечення та перерахують пенсії

Ольга Романец | Всі новини автора
ВСУ

У Генеральному штабі заявили, що вже опрацьовано законопроект "Про внесення змін до законів щодо грошового забезпечення". Найближчим часом він надійде на узгодження в інші відомства сектора оборони.

Про це інформують в Ukrainian Military Pages, передає Час Пік.

Передбачається, що грошове забезпечення військовослужбовців ЗС України складатиметься з базової ставки та додаткових видів грошового забезпечення надбавок, винагород, бонусів.

При цьому, розмір базової ставки встановлюватиметься залежно від звання та вислуги років у цьому військовому званні і не може бути менше ніж п'ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня відповідного року.

Також, залежно від розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб планують встановити розміри додаткових видів грошового забезпечення.

Крім того, зміни очікуються і в порядку призначення пенсій військовослужбовцям, які будуть звільнятися після впровадження нової системи грошового забезпечення, а також планується проведення перерахунку раніше призначених пенсій для військовослужбовців, які звільнилися зі служби до проведення реформи.

Читайте також: Українці можуть не платити за опалення, якщо в квартирі холодно, - експерт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: