19.02.2021, 08:03

Тариф на передачу електроенергії в Україні планують підвищити з 1 квітня

Тариф на передачу электроэнергии в Украине планируют повысить с 1 апреля

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення тарифу на передачу електроенергії для "Укренерго". Тариф збільшиться на 7,5% з 1 квітня.

НКРЕКП схвалила зростання тарифу на передачу електроенергії вже з 1 квітня. Про це йдеться у ]]>постанові]]>, яка була попередньо схвалена на засіданні комісії 17 лютого, повідомляє Час Пік.

Очікується, що вартість зросте з 293,93 грн за МВт-год до 316,08 грн за МВт-год (без ПДВ).

Перед остаточним затвердженням нового тарифу документ повинен пройти процедуру обговорення.

Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк закликав громадськість підключитися до обговорення проекту документа та вносити свої пропозиції перед остаточним затвердженням тарифу.

"Це схвалення. Всіх запрошуємо до обговорення. Якщо хтось бачить інші джерела або неточності, або якісь можливості щодо оптимізації тарифу, ми з готовністю будемо співпрацювати абсолютно з усіма сторонами. На сьогодні це 316,08 грн / МВт-год", ‒ заявив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Нагадаємо, в Україні встановили єдиний тариф на електроенергію. Уряд скасував пільгову ціну на електроенергію для населення 90 коп. за перші 100 кВт-год. Також було скасовано пільгу в 90 коп. за перші 3 тис. кВт-год за використання електрики для опалення. Енергетики назвали категорії українців, які втратили пільги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк