17.03.2021, 09:51

В Україні пропонують встановити новий вид пенсії: хто може розраховувати на виплати

В Украине предлагают установить новый вид пенсии

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді розглянути в першому читанні законопроєкт, що встановлює новий вид пенсії одній з категорій громадян.

В Україні можуть з'явитися пенсії за особливі заслуги громадянам, нагородженим Почесною грамотою або Грамотою Верховної Ради України. Про це 15 березня повідомила прес-служба парламенту за результатами засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, передає Час Пік.

Відповідний законопроєкт № 3002 "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України)" ]]>опубліковано]]> на сайті Верховної Ради.

Перший заступник голови комітету Михайло Цимбалюк запропонував внести правки до тексту закону щодо осіб, які внесли особистий внесок у розвиток держави, і надалі були нагороджені. Він зазначив, що таким громадян необхідно встановити надбавку до пенсій.

Народні депутати підтримали ініціативу про необхідність підняття статусу нагороди Верховної Ради. За підсумками зустрічі, члени Комітету висловилися на підтримку законопроєкту і рекомендували його до прийняття.

Народні депутати висловили різні думки щодо того, якою має бути грошова виплата при отриманні такої нагороди – одноразовою або довічною.

Члени Комітету також заявили про необхідність вироблення механізму позбавлення нагороди у разі наявності кримінального провадження.

Читайте також:

Індексація пенсій в Україні: в ПФУ назвали розмір надбавки після перерахунку виплат

Нова програма медичних гарантій: перелік безкоштовних послуг, доступних з 1 квітня 2021

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк