15.04.2021, 07:53

В Україні вперше позбавили ліцензії діючого оператора газових мереж: за що покарано "Донецькоблгаз"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за порушення законодавства та зловживання при поставках природного газу анулювала ліцензію ПАТ "Донецькоблгаз".

НКРЕКП анулювала ліцензію ПАТ "Донецькоблгаз" на право провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 14 квітня, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу регулятора.

У НКРЕКП назвали дії "Донецькоблгазу" не просто повторним порушенням ліцензійних умов, а "диверсією проти споживачів та країни".

"Дії "Донецькоблгазу" - це не просто повторне порушення ліцензійних умов, це диверсія проти споживачів, проти країни.

Адже минулого місяця це підприємство відключало від газопостачання теплокомуненерго попри чітку позицію Регулятора, оператора газотранспортної системи, НАК "Нафтогаз України" щодо неприпустимості таких відключень.

Державі не потрібен ліцензіат, що накопичує борги перед оператором ГТС та відключає теплокомуненерго", - наголосив голова НКРЕКП В.Тарасюк під час розгляду цього питання на засіданні Комісії.

Вперше в історії України ліцензії позбавили діючого оператора газових або електричних мереж. Свої права ПАТ "Донецькоблгаз" втратить 1 серпня 2021 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк