16.04.2021, 12:41

В Україні узаконили пільгове розмитнення "євроблях": що важливо знати водіям

В Украине узаконили льготную растаможку "евроблях"

Верховна Рада України у другому читанні підтримала законопроєкт про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах. Закон поширюється на автомобілі, завезені в Україну до 1 січня 2021 року.

Верховна Рада на засіданні 15 квітня в другому читанні і в цілому прийняла закон, яким встановлюється пільгова ставка для розмитнення автомобілів на єврономерах. За ]]>законопроєкт]]> № 4644-д "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України" проголосувало 237 нардепів. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба парламенту, передає Час Пік.

Законопроєкт почне діяти через 30 днів після його підписання, і протягом 180 днів.

Згідно з документом, протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів здійснюватиметься за новою формулою, яка не залежить від вартості автомобіля, а тільки від віку, обсягу та типу двигуна транспортного засобу.

Пільговий період поширюється тільки на автомобілі, яким більше 5 років. Авто має відповідати екологічним нормам "Євро-2" і вище і не повинно походити з країн-окупантів.

Закон передбачає зниження вартості розмитнення транспортних засобів, яке коштуватиме не більше 1000 євро.

Дозволяється розмитнити один транспортний засіб однієї категорії на одну людину.

Також встановлюється окремий термін - 270 днів для учасників бойових дій за умови документального підтвердження їх перебування на території ООС більш ніж 90 днів.

Читайте також: В Україні водії проходитимуть додаткові курси та складатимуть іспит: кого торкнеться нововведення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк