16.04.2021, 14:51

В Україні планують створити новий автозавод

Иллюстративное фото / Открытый источник

Харків запустить спільне з турецькою компанією Karsan виробництво міських автобусів. Вже підписано Меморандум про співпрацю.

Меморандум про наміри співробітництва між Харківською міською радою та турецькою компанією з виробництва автобусів «Karsan» був підписаний сьогодні, 8 квітня, в ході Міжнародного форуму "Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст". Про це повідомила Харківська міськрада, передає Час Пік.

"Ми домовилися з нашими турецькими партнерами про те, що ці автобуси будуть збирати у нас в місті. Для цього ми створимо близько 300 робочих місць. На базі якого підприємства це буде відбуватися, вирішуватимуть турецькі інвестори. Але переговори з місцевим бізнесом вже ведуться. Для Харкова це економічно вигідний проєкт", - повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

За його словами, протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва. До кінця поточного року Харків закупить 150 турецьких автобусів різних класів: 8-метровий автобуси курсуватимуть в години пік, 6-метрові в періоди низького трафіку.

"Я особисто ознайомився з виробництвом цих автобусів. Вони просторі, з низькою підлогою, з антивандальним покриттям. Це автобуси зовсім іншого рівня і класу, і вони будуть муніципальними. Це дозволить нам утримувати тарифи і забезпечувати стабільність перевезень", - підкреслив Терехов.

Відзначається, що турецька компанія Karsan виробляє транспорт більше 50 років для 24 країн світу.

городские автобусы Karsan городские автобусы Karsan городские автобусы Karsan городские автобусы Karsan

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк