17.04.2021, 11:57

В Україні депутати відмовилися повертати пільговий тариф на електроенергію для населення

В Украине провалили голосование за возврат льготного тарифа на электроэнергию для населения

Депутати Верховної Ради відхилили проєкт постанови про повернення пільгового тарифу для населення на перші 100 кВт-год електроенергії. За документ проголосувало всього 174 нардепів при 226 необхідних.

На позачерговому засіданні 13 квітня депутати висловили недостатню підтримку проєкту постанови ]]>№4590]]> про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт-год, повідомляє Час Пік.

Проєкт проставлення розробив комітет ВР з питань енергетики та ЖКГ. Документ, у разі його прийняття, зобов'язував Кабінет міністрів протягом трьох днів затвердити фіксований тариф на електроенергію для побутових споживачів.

Ініціатори звернення до уряду пропонували:

  • повернути тариф у 90 коп. за 1 кВт-год на перші 100 кВт-год електроенергії, скасований Кабміном у грудні минулого року (з 1 січня 2021 р. вартість становить 1,68 грн);
  • встановити тариф у 90 коп за 1 кВт-год за перші 3000 кВт-год для негазифікованих будинків, оснащених опалювальними електроприладами;
  • тариф у розмірі 70% від діючого тарифу для побутових споживачів, які проживають в 30-кілометровій зоні від атомних електростанцій;
  • тариф у 90 коп. за 1 кВт-год за всю спожиту електроенергію для багатодітних сімей та будинків сімейного типу;
  • запровадити пільговий тариф у 90 коп. за 1 кВт-год для гуртожитків, які сплачують за електроенергію за загальним розрахунковим методом обліку.

Також депутати не прийняли проєкт постанови ]]>№4587 ]]>про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електроенергію та тарифів на послуги розподілу природного газу. За документ проголосувало всього 197 нардепів.

"За результатами голосування відхилено проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу №4587", - ]]>йдеться]]> на сайті парламенту.

Читайте також: В Україні узаконили пільгове розмитнення "євроблях": що важливо знати водіям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк