18.05.2021, 15:05

З 1 травня українці отримуватимуть субсидії тільки в готівковій формі

Ольга Романец | Всі новини автора
субсидии

В Україні з 1 травня всі субсидії надаються виключно в готівковій формі безпосередньо споживачам.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час прес-конференції 18 травня, передає Час Пік.

"У перехідному періоді субсидія надавалася в грошовій формі, але по 2 різних механізмів. Перший - це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тис. домогосподарств, отримували її в грошовій безготівковій формі за рахунок зарахування цих коштів на рахунок в "Ощадбанку", який проводив Розрахунки з підприємствами. З 1 травня поточного року цей перехідний процес завершується і всі субсидії з травня будуть виплачуватися громадянам виключно в готівковій формі", - заявив Музиченко.

Він зазначив, що одержувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів вже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію в безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. Якщо субсидіант має рахунок в "Ощадбанку", то він може розраховувати на ці кошти вже зараз, а тим, хто не має рахунків в "Ощадбанку", потрібно їх відкрити.

Нагадаємо, з 1 травня всім, хто планує претендувати на виплати, доведеться заново подавати весь пакет документів. Автоматичного продовження або нарахування субсидії вже не буде.

Читайте також: З 1 травня змінено порядок призначення субсидій: Важлива інформація для жителів Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: