25.05.2021, 13:42

Третина українців ризикують залишитися без пенсії до 2045 року, - Світовий банк

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсии

Згідно з результатами моделювання пенсійної системи України та прогнозом за сценарієм "статус-кво" на період до 2045 року, не менше 30% українців пенсійного віку залишаться без пенсій.

Результати відповідного дослідження представив старший економіст Світового банку Олексій Случинський, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

В якості головної причини того, що українські громадяни не зможуть отримувати пенсії, називається недолік робочого стажу.

"Результати показали, що, якщо нічого не змінювати, буде не тільки падати рівень заміщення пенсіями заробітку (до 20% до 2045 року), а й знижуватися охоплення пенсійним забезпеченням людей пенсійного віку (до 70% до 2045 року), переважно через недостатність необхідного стажу", - зазначили в Міністерстві.

Зараз ухилення від сплати внесків до Пенсійного фонду відбувається, в першу чергу, за рахунок заниження зарплат, з яких сплачуються внески.

Нагадаємо, колишній віце-прем'єр-міністр, Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду закладено до державного бюджету України на рівні близько 200 млрд грн - це рекорд за всю історію його існування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк