27.05.2021, 13:37

Безкоштовна доставка продуктів: Мережа супермаркетів "АТБ" запустила новий соціальний проєкт

Бесплатная доставка продуктов

Українська компанія "АТБ" запустила спеціальний соціальний проект безкоштовної доставки продуктів та товарів через Iнтернет-магазин.

Одна з найпоширеніших мереж магазинів в Україні, що спеціалізується на роздрібній торгівлі, запустила соціальний проект з безкоштовною доставкою продуктів для людей з порушеннями зору. Про це повідомив голова ради директорів і гендиректор корпорації АТБ Борис Марков на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я люди з порушеннями зору відносяться до найбільш вразливих верств населення. У тому числі і у нас. Такому становищу сприяє багато факторів: і відсутність розвиненого інклюзивного міського середовища, і відсутність спеціальних служб супроводу, і низька емпатія з боку більшості громадян, тощо.

Особливо гостро таке становище стало проявлятися зараз, в період коронакризису і карантинних обмежень", - написав Марков.

Він зазначив, що соціальний проект безкоштовної доставки продуктів і товарів для такої категорії людей через ]]>Iнтернет-магазин]]> "АТБ" був запущений в Києві менше, ніж за два тижні після звернення Київської міської організації "УТОС".

"Від координатора київської організації "УТОС" ми отримуємо списки конкретних людей, яким необхідна дана послуга. Далі, згідно зі списком, автоматично формуємо заявку в кур'єрську службу. Всі витрати, пов'язані з доставкою замовлень з магазинів "АТБ", компанія закриває власними ресурсами.

На сьогодні, можливість безкоштовної доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності реалізована для людей з порушеннями зору в Києві та Київській області. Найближчим часом плануємо масштабувати проект по всій Україні. Для всіх категорій людей з інвалідністю. Всім тим, для кого відвідування магазинів викликає значні труднощі", - написав Марков.

Варто відзначити, що в коментарях українці дякують команді "АТБ" за турботу про людей і з нетерпінням чекають втілення в життя даного проєкту в інших регіонах країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк