03.06.2021, 12:40

Відбулася зустріч прем'єр-міністрів України та Грузії: про що домовилися

Украина и Грузия договорились активизировать торгово-экономическое сотрудничество

У Тбілісі в адміністрації уряду Грузії відбулася офіційна церемонія зустрічі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. На церемонії прозвучали державні гімни двох країн.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і його грузинський колега Іраклій Гарібашвілі провели двосторонню зустріч, повідомляє Час Пік.

Україна і Грузія мають намір укласти угоди про взаємне визнання документів про вакцинацію від коронавірусу найближчим часом. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив в ході брифінгу за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Грузії.

"Важливою стала домовленість про укладення найближчим часом угод про взаємне визнання документів про вакцинацію. Це має максимально спростити перетин кордону нашими громадянами, які охоче будуть відвідувати обидві наші країни", - зазначив Шмигаль.

Також досягнуто домовленостей щодо активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва України та Грузії.

"Упевнений, що досягнуті під час сьогоднішніх переговорів домовленості стануть поштовхом для активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва, розвитку спільних інвестиційних, інфраструктурних, логістичних проектів, сприятимуть координації у сфері туризму та боротьби з пандемією коронавірусу", - сказав Шмигаль.

За його словами, сторони домовилися провести у 2021 році 10-е засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва, а найближчим часом пройдуть засідання робочих груп з транспорту, енергетики, сільського господарства та туризму.

Шмигаль підкреслив, що окрему увагу буде приділено розвитку міжнародних транспортних коридорів і вантажних перевезень між чорноморськими портами країн.

У свою чергу Гарібашвілі підкреслив, що Україна залишається одним з найважливіших торгових партнерів Грузії. За його словами, країни повинні посилити співпрацю у транспортній та логістичній сфері, а також туристичній галузі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк