09.06.2021, 16:26

Пільговий проїзд у транспорті скасували: Кабмін прийняв відповідне рішення

Ольга Романец | Всі новини автора
льготы

Уряд схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг".

Про це стало відомо після засідання уряду 9 червня, передає Час Пік.

Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України, якими передбачається, що пільги з оплати проїзду та інші надаються на підставі рішень органів місцевого самоврядування та виплачуються у визначеному ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації, передає Час Пік.

Також вносяться зміни до Законів України "Про транспорт" і "Про автомобільний транспорт" у зв'язку з введенням грошової компенсації замість пільг з оплати проїзду.

Зазначається, що прийняття законопроекту дасть можливість органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання надання пільг з оплати проїзду та сприятиме адресності їх надання.

Зараз пільги на проїзд отримують ветерани війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, особи, які постраждали через катастрофу на ЧАЕС, жертви нацистських переслідувань, особи з інвалідністю; батьки загиблих військовослужбовців, реабілітовані особи, діти з багатодітних сімей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: