01.07.2021, 11:35

Нові тарифи на газ: скільки платити за блакитне паливо з 1 липня

Новые тарифы на газ

Державна газопостачальна компанія "Нафтогаз" та інші газзбути оновили свої прайси. Стало відомо, скільки коштуватиме газ для українців з 1 липня 2021 року.

Газопостачальні компанії опублікували липневі цінники на газ. Порівняно з червнем місячні пропозиції подорожчали. Базові річні тарифні плани не змінилися та залишаються значно вигідніше місячних, повідомляє Час Пік з посиланням на Консультаційний центр для населення "ГазПравда".

Газопостачальники оприлюднили свої липневі місячні тарифи, які діятимуть для тих, хто відмовився від річного тарифу на газ. Вартість одного кубометра блакитного палива коливатиметься в межах від 7,80 до 13,50 грн за кубометр газу.

Найнижчі ціни запропонували "Агросинтез Трейдинг" (7,80 грн за кубометр), "Евода Трейд КП "Луцькводоканал" (7,88 грн за кубометр), "Черкасигаз збут" та "Уманьгаз збут" (7,89 грн за кубометр), ДК "Нафтогаз України" (7,96 грн за кубометр).

В цілому більшість компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр.

Найдорожчий газ постачатимуть Херсонська, Чернівецька та Житомирська обласні енергопостачальні компанії.

Як зазначили експерти, місячні ціни на природний газ зросли насамперед через сезонні фактори, зокрема - високий попит, низькі запаси в сховищах, а також зловживання російського "Газпрому", який штучно обмежує обсяги поставок палива на європейський ринок.

Консультаційний центр для населення "ГазПравда" опублікував річні та місячні пропозиції станом на 28 червня. Ціни вказані з ПДВ, але без плати за розподіл (доставку) газу – її споживачі платять окремо газорозподільним компаніям – облгазам.

Скільки коштуватиме газ у липні

газ газ газ газ

Міністерство фінансів опублікувало інформацію про вартість доставки газу операторами ГРМ в різних регіонах з 1 липня 2021 року.

Вартість доставки газу операторами ГРМ у липні

газ газ газ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк