08.07.2021, 14:22

Україна відмовилася від електроенергії Білоруської АЕС

Украина, Беларусь, электроэнергия

Україна не буде закуповувати електроенергію Білоруської атомної електростанції (АЕС), яка знаходиться поблизу кордону з Литвою.

Україна відмовилася від закупівлі електроенергії Білоруської АЕС, побудованої за російським проєктом в 50 км від Вільнюса. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, повідомляє Час Пік.

За словами Інгріди Шимоніте, це може стати значним внеском у боротьбу проти режиму Олександра Лукашенка.

"Ми обговорювали ситуацію в Білорусі і гібридну агресію, яка зараз проводиться режимом Лукашенка. Ця незаконна міграція, на нашу думку, проводиться за допомогою білоруського режиму. Тому ми вважаємо, що треба подякувати прем'єр-міністру за ту підтримку, оскільки Україна відмовилася закуповувати електроенергію з боку Білоруської АЕС", - заявила прем'єр-міністр Литви.

За її словами, Європа сподівається на те, що Україна відмовиться від небезпечних постачальників і буде переходити на європейський тренд "зеленої енергетики".

Раніше Латвія та Литва відмовилися закуповувати електроенергію у Лукашенка. Литва виступає проти Білоруської АЕС, оскільки вона знаходиться біля литовського кордону і не відповідає нормам Євросоюзу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк