10.07.2021, 08:54

Тарифи на тепло та гарячу воду: хто тепер буде встановлювати ціни

Тарифы на тепло и горячую воду

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплокомуненерго органам місцевої влади.

Встановлювати тарифи підприємств, які займаються виробництвом, транспортуванням таі постачанням теплової енергії, тепер будуть місцеві органи влади. Таке рішення було прийнято на відкритому засіданні 7 липня, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу НКРЕКП.

"Зокрема, передається на місцевий рівень державне регулювання 28 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином встановлювати тарифи та затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади", - пояснили у НКРЕКП.

Зазначається, що комісія продовжить здійснювати методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк