11.07.2021, 07:31

Пенсії для військових пенсіонерів підвищаться: як зміняться виплати

Ольга Романец | Всі новини автора
пенсия

Кабінет Міністрів наступного тижня має ухвалити постанову, яка встановлює доплату у розмірі 2 тисяч гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів, яким було призначено пенсії до 1 березня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає Час Пік.

Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості з виплати пенсій військовим пенсіонерам.

"Через недосконалі зміни до закону про індексацію доходів українців, які були прийняті ще в 2017 році, не було врегульовано питання про індексацію пенсій військових. Внаслідок цього утворилася суттєва різниця між пенсіями, які були призначені до 2018 року, і новими виплатами", - пояснили в прес-службі.

Зокрема, передбачається, що з 1 липня цього року буде встановлена доплата в розмірі 2 тисячі гривень для майже 400 тисяч військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень.

Також будуть підвищені виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тисяч осіб отримають підвищення майже в 700 гривень. Відповідну постанову Кабмін повинен прийняти на наступному засіданні.

Читайте також: Скільки коштуватиме газ у липні: постачальники опублікували ціни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: